טירת או-קניגסבורג והעיירה המקסימה סלסטאט

בין קולמר לשטרסבורג שוכנת לה טירת או-קניגסבורג (Haut-Koenigsbourg), טירה מרשימה ביותר שהייתה חלק מקו ביצורים ומהווה עד היום עדות אילמת למאבקים הרבים שהתחוללו בסביבתה.

אם בא לכם לחוש כמו בימי הביניים ולאפשר לילדים לראות במו עיניהם ביצורים אמיתיים של טירה: גשר מתרומם, תעלת חפיר, מגדלים, חומות ושלל הגנות נוספות בואו לביקור בטירה!

ממרומי הטירה נשקף נופו של עמק הריין היפהפה וכמובן שניתן לראות את נהר הריין הגדול והעצמתי שהיווה מכשול טבעי די משמעותי ותרם להקמת הטירה במקומה הנוכחי.

בתוך הטירה תוכלו לסייר בין חדרים שונים שבהם מוצגים פריטים אותנטיים שהיו חלק מחיי היום-יום: שריונות אבירים, רהיטים, פריטי לבוש, אביזרי בישול ועוד… במהלך סופי השבוע יש בטירה גם שחקנים שממחיזים את החיים בטירה במהלך ימי הביניים, חוויה נהדרת.

הכרטיסים לא יקרים, תוכלו לרכוש כרטיסים לטירת או-קניגסבורג באתר Tiqets ולהימנע מתורים בכניסה לטירה.

הנוף המדהים שנשקף מחומותיה של טירת או-קוניגסבורג

איך להגיע לטירת קניגסבורג?

תוכלו להגיע באמצעות הרכב ולהחנות בחנייה של הטירה, יכול להיות שתצטרכו ללכת ברגל מהחנייה לטירה כיוון שלעתים, בשל המבקרים הרבים, יש קושי למצוא חנייה קרובה.

אפשרות נוספת היא להחנות את הרכב בסלסטאט ולהגיע באמצעות שאטל לטירה, השאטל לא יקר ומאפשר לכם להגיע בקלות לטירה מבלי לצעוד יותר מדי ברגל. הנסיעה אורכת כרבע שעה והיא די נעימה ולא יקרה כלל.

מידע על שעות השאטלים ועלויות תוכלו למצוא באתר הרשמי של טירת או-קוניגסבורג.

קצת היסטוריה של טירת קניגסבורג

הטירה נבנתה במאה ה-12 במיקום אסטרטגי שצופה על חלקים נרחבים מעמק הריין ומאפשר הגנה על הטירה וסביבתה מפני פולשים, במשך השנים התרחשו בטירה ובסביבתה קרבות רבים.

במשך מאות שנים נבנו אגפים חדשים בטירה והביצורים שלה השתפרו ונועדו לעמוד בפני נזקי ארטילריה.

בשנת 1633, במהלך מלחמת 30 השנים, הצליח הצבא השוודי לפצח את ביצורי הטירה שלא עמדו בפני ההתקדמות הטכנולוגית שהשיג בתחום הארטילריה. לאחר שהרגו ובזזו מכל הבא ליד, שרפו החיילים השוודיים את הטירה והריסותיה עמדו שוממות יותר מ-200 שנים עד שהחל תהליך השיקום שלה.

במהלך המאה ה-19 התאגדו תושבי העיירה סלסטאט שבסביבת הטירה ורכשו את שרידיה כדי לשקם אותה ולהחזיר אותה לגדולתה. הוכנה תוכנית מרשימה ושאפתנית על ידי אדריכל מפורסם אך התוכנית לא יצאה לפועל בשל מחסור במשאבים.

לאחר שגרמניה סיפחה את חבל אלזס ב-1871 הגישו תושבי סלסטאט את תוכניות השיקום שלהם לקיסר וילהלם השני בציפייה שישקם את הטירה ויחזיר אותה לגדולתה. הקיסר מינה אדריכל לביצוע פרויקט השיקום והפרויקט יצא לדרך. בשנת 1908, בתום 8 שנות שיפוץ ושיקום, עמדה הטירה בגדולתה.

במהלך תהליך השיקום שם האחראי על הפרויקט דגש על דיוק היסטורי כיוון שהמטרה הייתה להראות כיצד נראתה הטירה בימי הביניים.

בשנת 1919, כחלק מהסכם ורסאי, חזרה הטירה לידיים צרפתיות והיא הוכרזה על כארמון לאומי.

אם אתם מתכננים לבקר בטירה תוכלו לשלב את הביקור עם שטרסבורג, קולמר או עמק קינזיג המרשים. אם יש לכם שאלות לגבי הביקור בטירה אתם מוזמנים לפנות אלינו ואנו נשמח לעזור בכל נושא.