מורה נבוכים למאפיות ביער השחור

ברחבי היער השחור ישנן מאפיות רבות, בנסיעה ברחוב הראשי של כל עיירה תחלפו לפחות על פני מאפייה אחת.

תושבי היער השחור (והגרמנים בכלל) אוהבים את המאפיות שלהם. הסימן לכך הוא שאפילו בימי ראשון, שבהם כמעט כל החנויות סגורות, תוכלו למצוא מאפייה פתוחה עד לשעות הצהריים.

כשנכנסים למאפייה יש כל כך הרבה דברים שמהם אפשר לבחור ובגלל שרוב הדברים נראים ממש טוב הבחירה לא תמיד קלה.

אילו מאפים תמצאו במאפייה?

לחמניות (Brötchen – ברוטשן) – הדבר הכי בסיסי בכל מאפייה
בכל מאפייה תוכלו למצוא מגוון רחב של לחמניות: עם פרג, שומשום, גרעינים למיניהם ועוד…

שימו לב שלרוב, הקרום של הלחמנייה יהיה קשה כמו באגט.

אם תרצו לחמניות מתוקות ורכות יותר תוכלו להזמין לחמניות חלב (Milchbrötchen – מילשברוטשן) עם או בלי צימוקים.

בייגלה/ברצל (Brezel) – כל כך כיף שבא עוד
לא במקרה הפך הברצל להיות אחד מהמאפיינים של היער השחור ושל גרמניה, הוא פופולרי מאוד ואפשר לאכול אותו עם מגוון ממרחים מתוקים או מלוחים.

אם לא בא לכם ברצל יבש תוכלו לקנות אחד עם חמאה (בוטר-ברצל), עובדי המאפייה ימרחו לכם בנדיבות חמאה בתוך הברצל .
אם בא לכם משהו מתוק תוכלו להזמין פודינג-ברצל, די ברור מה זה אומר.

מניסיון, תמיד כדאי שיהיו כמה ברצלים טריים באוטו, לברצל יש סגולה להרגעת ילדים רעבים שאיבדו את סבלנותם.

קוראסונים
הקוראסון עבר את הגבול מחבל אלזס השכן ומצא את מקומו גם במאפיות של היער השחור.

כמעט בכל מאפייה תוכלו למצוא קוראסונים טריים במילויים שונים כגון שוקולד, אגוזים, שקדים ועוד.

גם בסופר באזור המאפים תוכלו לאסוף כמה קוראסונים ולחמם אותם לארוחת הבוקר בליווי ריבה או נוטלה.

סופגניות (Berliner ברלינר)
בישראל עונת הסופגניות מתחילה כחודשיים לפני חנוכה, ביער השחור העונה לא מסתיימת אף פעם ויש סופגניות כל השנה רק שפה הן נקראות ברלינר.

הברלינר ממולא בפודינג או ריבה ולעתים יש עליו גם ציפוי של סוכר או סוכריות צבעוניות.

ברלינרים ביער השחור

יש טרנד (בדיוק כמו הסופגניות שלנו) לקשט אותו במגוון קישוטים. עם זאת, תנו לנו את הברלינר עם הריבה ולא תשמעו מאיתנו אף לא תלונה אחת.

אי אפשר לכתוב על ברלינרים מבלי להזכיר את ג'ון קנדי ואת המשפט המפורסם: Ich bin ein Berliner.

אמריקנר
האמריקנר היא עוגיית חמאה עם ציפוי שחור ולבן.

מה שכיף בעוגיה הזו היא הפשטות שלה, מדובר על עוגיה טעימה עם ציפוי (אייסינג) של וניל ושוקולד. גם לעוגייה הזו, בדומה לברצל, יש סגולה להרגעת ילדים רעבים.

עוגיות ומאפים ביער השחור

עוגות

עד עכשיו ציינו דברים שאפשר לאסוף לדרך, עכשיו נעבור לעוגות.

תוכלו לאסוך את העוגות To Go אבל הכי כיף זה להתיישב במאפייה, להזמין שתייה חמה ולהתמסר לטעמים.

עוגת עקיצת הדבורה (Bienenstich – בינן-שטיך)
עוגת עקיצת הדבורה היא תענוג לחיך בכל מקום ויש לא מעט מאפיות בארץ שמוכרות את העוגה הנהדרת הזו.

העוגה מורכבת מבסיס של עוגת ספוג, מילוי על בסיס שמנת, שקדים ודבש, הרבה דבש.

אם אתם מחובבי עוגת עקיצת הדבורה אנו ממליצים בחום שתנסו חתיכת עוגה, העוגה עשירה מאוד, המילוי שמנתי במיוחד ומלא בטעם, בקיצור חבל על הזמן.

עוגת היער השחור – Schwarzwälder Kirschtorte
זוהי העוגה בה' הידיעה של היער השחור.

עוגת היער השחור לא הומצאה באיזור היער השחור וכנראה קיבלה את שמה בעקבות השימוש בליקר הדובדבנים (קירשוואסר) שמיוצר באזור.

גרסה אחרת טוענת שהדובדבנים מזכירים את הכובע המסורתי של נשות היער השחור (הבולנהוט) ומזה נובע שם העוגה.

האמת, שלא ממש אכפת לנו מהיכן נובע שם העוגה, כיוון שמדובר על עוגת שוקולד טעימה, עם שכבות של קרם וקצפת עשירים ודובדבנים.

העובדה שעל עוגת השוקולד מזלפים ליקר דובדבנים הופכת את חוויית האכילה לכיפית עוד יותר.

למי שרוצה, זה הקישור למתכון לעוגת היער השחור של קרין גורן.

עוגת פירורים (שטרויזל – Streuselkuchen)
עוגת הפירורים מוכרת גם בארץ ואין מה לומר, כיף לאכול אותה.

מדובר על עוגת ספוג  שמעליה ישנם פירורי בצק אפויים וקריספיים שהופכים את חווית האכילה לכיפית.

אל תהססו להזמין לכם כוס קפה וליהנות מחתיכה של עוגת שטרויזל.

עוגת גבינה (קייזה-קוכן Käsekuchen)
עוגת הגבינה שמוגשת במאפיות ברחבי היער השחור מאופיינת בבסיס אפוי שעליו יושבת תערובת הגבינה. העוגה המסורתית היא עוגה אפויה למרות שתוכלו למצוא בחלק מהמאפיות גם עוגת גבינה לא אפויה.

זהו, בזה מסתיים חלקו הראשון של מורה הנבוכים למאפיות ביער השחור, אם יש לכם רעיונות למאפים שצריכים להופיע בחלקו השני של המדריך אנא צרו עמנו קשר.
בכל מקרה, ההמלצה שלנו היא שתנסו ליהנות כמה שיותר מהטעמים המיוחדים שיש במאפיות, תכירו מאפים שלא הכרתם ואל לחשוב על הדיאטה.